Over mij

Op mijn 15e begon ik te lezen over voeding en diëten. Ik vond mezelf toen te dik, hoewel ik nu blij zou zijn met het bmi dat ik toen had. Door het volgen van allerlei diëten, waarbij ik mezelf uithongerde en vervolgens enorme eetbuien kreeg, werd ik alleen maar zwaarder tot een bmi van >35.

Inmiddels ben ik 32 jaar en een jaar of 5 geleden "zag ik het licht" en heb ik de diëten voorgoed vaarwel gezegd. Ik begon een zoektocht naar natuurlijke en gezonde voeding en begon langzaam mijn eetpatroon te veranderen. De kilo's gingen er niet snel af en een zwangerschap zorgde dat ik op mijn hoogste bmi ooit kwam van nog net geen 40. Door een stressvolle periode gingen die extra kilo's er maar moeilijk af. Maar ik liet mij niet uit het veld slaan. De focus kwam te liggen op gezonde natuurlijke voeding, zonder e-nummer, biologisch en ik verminderde de hoeveelheid tarwe in mijn voedingspatroon. In twee jaar tijd kwam ik weer terug op mijn oude gewicht, maar ik ga verder en probeer mijn voedingspatroon in kleine stapjes nog gezonder te maken.

Na vegetarisch eten, biologisch eten, het reduceren van e-nummers en tarwe wil ik nu ook de geraffineerde suiker uit mijn dieet gaan schrappen.

Ik start 2 januari met een uitdaging om 40 dagen geen geraffineerde suikers te eten. Ik hoop op deze manier van mijn suikerverslaving af te komen, gezonder te worden en nog wat kilo's kwijt te raken.

Mijn huidige voedingspatroon:
- vegetarisch
- e-nummer vrij (alleen de slechte e-nummers mijd ik zoveel mogelijk)
- tarwe arm (eet niet 100% tarwe vrij)
- suikervrij de komende 40 dagen (daarna suiker arm/vrij?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten